Store Forandringer Er En Underdrivelse

Idag er det søndag, 8 Januar 2017. Mitt forrige innlegg var på Juleaften og planen var å blogge etter at ferien og kinesisk nyttår var over. Men så feil kan man ta.

 

Jeg fikk nettop pakken fra Familien min i Norge tilsendt til huset mitt i Kina, og jeg kunne ikke vært gladere! Akkurat nå sitter jeg med et glis om munnen og prøver og ikke vekke familien som sikkert bare har sovet 4 timer pga tidsforskjellen. Jeg er så utrolig takknemlig for alt den siste tiden har gitt meg og jeg er så spent på hva de neste halvåret vil bringe. Da pakken kom var det ett hull i esken. Sjokoladerullene var blitt litt herpet, men vi elsket fortsatt smaken av flate "smil" biter. Da jeg så Kvikklunsj pakken ble jeg nesten slått tilbake i tid og kom til å huske en gang jeg og pappa var på skitur. Han spurte meg på ulvaalsætra hva jeg ønsket og tygge på. Sjokolade svarte jeg og mente selvfølgelig alle nordmenns favoritt tursjokolade. Tilbake kom han med, melkesjokolade, "PLAIN" edition. Jeg ble lei meg og folk rundt oss merket det. Det tok ikke lang tid før noen veldig snille damer, "mesias-er" som jeg liker å kalle dem, ga meg kvikklunsjokolade og hjalp pappa ut av situasjonen han var i. Den gleden jeg følte da, er den samme følelsen jeg føler nå. JEG ER SÅ GLAD. 

Det var mer godis, og et bilde av fammen bake pepperkaker (som jeg sikkert aldri kommer til å gjøre i livet lengre) og ett hyggelig brev. Jeg Trenger jo så klart også å forbrenne alle de kaloriene jeg kommer til å stappe i meg de neste dagene nå, (skal dele ut godteri til venner og familie også) så jeg ble overlykkelig da jeg fant 2 sett med treningsklær. Det de fleste ikke vet er at da jeg kom til kina hadde jeg min blå addidas skeid bukse, en tights og en shorts... Dere lurer kanskje på hvordan jeg skaffet meg en trenings-overdel. I starten brukte jeg singletter, siden et var så varmt at jeg ikke trengte en t-skjorte. Da jeg startet på gymmen, spurte jeg om jeg kunne "låne" en t-skjorte som jeg skulle levere tilbake. Det endte opp med at jeg beholdt denne t-skjorten og har brukt den HVER.ENESTE.GANG.JEG.HAR.TRENT. Det betyr såklart at den kunn blir vasket i helgen og i ukedagene kan man lukte svetten fra gårsdagens treningsøkt. Jeg liker å se på det som den perfekte motivasjonen til å fortsette. Det er på en måte en Achievment å se hvor ille man kan få den til å lukte, men heldigvis er jeg Asiater og vi er kjente for mye, også at vi ikke lukter sånn tradisjonelt ekkelt svette.

 

Det siste som befant seg i esken var 2 mattebøker. Jeg pleide og være god i matte da jeg var yngre og med god, mener jeg såklart at jeg klarte 5 klasse matte like bra og kanskje bedre enn vennene mine. Da jeg ble eldre ble matte mindre viktig som dermed førte til at jeg i 9ende klasse håpet sterkt på en 5er i matte, selvom jeg trodde at jeg ikke hadde det i meg. På videregående fikk vi første skoledag valget om vi ville ta T eller P matte. Det var merkelig og skulle bare velge om hva du kunne ta som vil bestemme de neste årene på videregående. Jeg hadde hørt rykte om at T var dødsvannskelig, men jeg sa T uansett. Og for å gjøre meg klar her, ja, t matte er DRIIIIT VANSKELIG, spesielt om man ikke hadde veldig mye tid for å forbedre mattekunnskapene dine. Det eneste dumme med dette er at jeg tror jeg har funnet 2 mulige karriere veier jeg ønsker og følge etter videregående, men for å følge mine ønsker kan jeg ikke ha noe 2P matte her altså, det duger bare ikke. Og jeg kan heller ikke nøye meg med 2T selvom det var der jeg hadde tenkt å satse alle pengene mine uansett, men det ville betydd at jeg ikke kunne følge "MY DREAMS" noe som er litt synd med tanke på at man bare har 1 liv. Nå har jeg et halvt år på å kanskje kunne følge drømmene mine. Jeg har troen på at tall er like vanskelig å mestre som 2500 kinesiske karakterer og jeg kan aldri tilgi meg selv for ikke å prøve og se om jeg faktisk kan gjøre de mest utrolige ting. Matte hver dag til sommer blir det hvertfall fra nå av og når jeg kommer hjem til Norge skal jeg klare og huske alle tallene i PI.

Til slutt vil jeg også fortelle om de litt vanskelige tidene her i Kina. Jeg har ikke lagt veldig mye vekt på dem, siden det nesten ikke var vært og tenke over dem, men endelig kan jeg peke på de tingene som kanskje har vært litt vanskelig i ny og ne. Tidligere har jeg ikke helt klart og sette fingeren på akkurat hva jeg ikke helt var fornøyd med. Kanskje det var at jeg ikke har hatt en Taco siden jeg dro fra Familien i Norge, eller at jeg føler skoledagene har vært kjedelige eller at jeg ikke liker klassen min. Jeg vet nå at det ikke er Taco problemet, for i går spiste jeg en burito og følte meg ikke annerledes. Skoledagene i Kina var kjedelig bare fordi jeg hadde glemt hvordan skoledagene i Norge var. Nå koser jeg meg faktisk fordi jeg vet at de ikke forventer en eneste ting av meg. Jeg kan gjøre hva jeg vil, og jeg bruker tiden min godt. Jeg liker ikke klassen min, fordi det bare er koreanske mennesker som bare snakker koreansk. Men så kom jeg til å tenke på at jeg har vært i mange situasjoner hvor jeg ikke har vært i den beste klassen med det beste miljøet og det var helt OK fordi jeg hadde alltid noen der for meg selvom resten av klassen ikke var min type folk. Nå har jeg endelig sett hvor fint det er å gå i klasse med en annen utvekslingselev og jeg vet at jeg sa jeg ikke likte han i mitt tidligere innlegg og jeg sa også at jeg aldri kom til å gjøre det heller, men livet er uventet og folk også. Jeg har lært mye om meg selv når det kommer til det sosiale og jeg vet nå at folk man ikke liker i starten kan bli så mye mer enn det du tror de kommer til å bli for deg. 

Nå vet jeg hva som har plaget meg og jeg har tatt hånd om problemet og nå føler jeg meg mye bedre og kan virkelig 110% nyte tilværelsen i Kina.

 

Nytt innlegg vil komme på Bursdagen min tror jeg. Stay tuned peepz 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

utvekslingkina

utvekslingkina

17, Oslo

Hanna, 17 år fra Oslo og som kommer til å ta utvekslingsår 2016-2017 med YFU. Denne bloggen er for de hjemme og andre mennesker som vurderer utveksling.

Kategorier

Arkiv

hits