Hverdagslivet i Kina

Beijing er virkelig en fin by. Jeg ser ting jeg aldri trodde jeg kom til å se, når det kommer til toalett på fortauet, nakene overkropper på tbanen og offentlig sex midt på en stappfull parkeringsplass. Da jeg først kom hit trodde jeg det bare kom til å være grått vær, men det viser seg at 95% av dagene er sollfylte dager uten skyer.

Jeg har fått mange venner her. De fleste fra klassen er koreanere, og jeg går i en internajonal klasse for 1 semester. Det er en italiener og en fra etiopia, resten er asiatere. Vi har også fått en engelsklærer som jeg ikke liker, han støtter Trump og muren mellom Mexico og USA. Uniformene er passe greie, vi har grå bukse og hvit genser med 3 striper over brystet. Vi har kun ett par og vi må ha gym i dem 2 ganger i uka uten dusjing, men det går bra fordi PE er lett. Jeg skal også joine skolelaget i fotball. Skolen varer fra 7:30-15:50 og hver gang klassen slutter og starter blir det spilt av musikk. Etter å ha insett at squattetoalettene er mer hygenisk og lettere har jeg begynt å foretrekke dem. Skolen vår er veldig fin og videoer og bilder vi bli lagt ut senere.

I Kina bruker man ikke bilbelte fordi det er frekt. Det sees på som at man ikke stoler på sjåføren, så jeg sitter hver dag i bil uten belte. Det ironiske med dette er at jeg hver dag ser biler som har krasjet og jeg bare venter på vår tur. Jeg har også fått låne sykkel. Siden kina er varmere, er det flere innsekter og jeg må huske å lukke munn og øyne fordi jeg merker alltid fluer som slår på munnen min og rett over øyet mitt. Jeg vurderer å skaffe munnbind og briller for sykkelturene mine.

Familien leier også en hybel nærmere skolen som jeg og søstrene mine skal bo i alene noen ganger, så det blir som å flytte ut fra foreldrene og bo med samboer, bortsett fra at vi har en personlig maid. Sesongene endres også veldig fort. Jeg er veldig glad for at det er kjørligere i lufta. Kinesisken forbedres litt etter litt. Jeg har kjøpt HSK bøker og har virkelig ett mål om å kunne forstå hva bestemor sier til meg i løpet av 3 mnd. Ved middagsbordet er det tillat å se på film, tekste og høre på musikk mens andre er til stede. Det er litt uvant og jeg prøver å ungå det, men det er bare besteforeldrene som gjør som meg. Det er også ikke uhøffelig og bare gå fra bordet uten å spørre eller vente på andre. Jeg savner ikke sosiale medier, men jeg får alltid beskjed om notififaksjoner... 

Én kommentar

Simona Juseviciute

06.09.2016 kl.18:09

Håpr du liker deg der! hmm pass på deg selv vil jeg bare si, uansett i hvilket annet land du er i :)

Skriv en ny kommentar

utvekslingkina

utvekslingkina

17, Oslo

Hanna, 17 år fra Oslo og som kommer til å ta utvekslingsår 2016-2017 med YFU. Denne bloggen er for de hjemme og andre mennesker som vurderer utveksling.

Kategorier

Arkiv

hits