Kan man blogge i Kina?!!

Heii, NYHETER!!

 

Idag fant jeg ut at de norske bloggsidene også er blitt blokert av Kina! Hvordan de vet om disse nettsidene aner jeg ikke, men det vil jo da si at for å blogge må jeg ha noe som heter VPN som basically gjør at du kan lure systemet og late som om du er i et annet land ( aka. du får accsess til ting du egentlig ikke skal få tilgang til). Men problemet er at alle de gratis VPN programmene som Hola, er for dårlige og det krever mer hacking enn de klarer. Også har vi jo andre, men de koster såklart en formue, og bare for å blogge? Helll noo. Da kjøper jeg heller mat. 

Heldigvis har jeg noen kontakter der hjemme som sier de kan blogge for meg, ved at jeg skriver ned hva som skal stå på bloggen og sender bilder/videoer, gjennom en app som heter QQ. Dette er den kinesiske messenger appen, og det finnes flere sosiale medier for asiatere der ut. Weibo er det samme som Twitter, Wechat er det samme som Facebook, QQ er bare meldings app, tror jeg... Klarer ikke navigere meg gjennom appen. Også har de også kinesisk youtube som jeg ikke helt vet navnet på.

Men det vikitge her folkens, er at jeg har gode venner her hjemme som da kommer til å blogge for meg når jeg er borte :D (Dette problemet (sperring av bloggen) er sikkert derfor det ikke finnes så mange blogger om kina) 

Så om andre lurer på hvordan man kan kontakte familien eller venner fra kina, bruk noen av disse appene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

utvekslingkina

utvekslingkina

17, Oslo

Hanna, 17 år fra Oslo og som kommer til å ta utvekslingsår 2016-2017 med YFU. Denne bloggen er for de hjemme og andre mennesker som vurderer utveksling.

Kategorier

Arkiv

hits