Papirarbeid, papiraarbeid og mer papirarbeid

Hei igjen, dette er en todagers bloggstreak!

Jeg ville bare snakke litt om dokkumentprosessen man må gjennom og lignende før man reiser, for dere som lurte på det! Etter at man har søkt om utveksling og blitt godtatt, er det veldig mange ting som må fylles ut før avreise. Dette kom vel ikke som en stor overaskellse for de fleste av dere, men om du ikke visste detm eyy værsegood.

Da jeg fikk skjemaene jeg skulle fylle ut gikk de første generelle tingene ganske raskt å enkelt. På dem skulle du skrive personlig informasjon, om deg selv og dine hobbyer. Hva du kunne spise eller ikke spise og legge inn ett bilde eller to var også en del av skjemaet. Men så har du også noe som heter "additional documents", og de kan virke litt skumlere enn de skjemaene man fyller rett inn på internett. Disse måtte printes ut å fylles ut for hånd. Til sammen er det ca 11 dokumenter som er "additional" om du reiser til Kina med YFU. Veldig mye måtte gjøres hos leger, skoler og "høyere makter" og det var ikke gratis å få dokumentene klare og sendbare, som f.eks blodtypen min! Men det er jo også digg å vite at jeg er blodtype 0, så slipper jeg stresse med det om noe ille skulle skje med meg eller andre jeg er glad i.

Jeg fikk beskjed om at jeg kunne fylle inn skjemaene og dokumentene fredagen før vinterferien startet, og at tidsfristen var 14. Jeg trodde jeg kunne bli ferdig i vinterferien, men det var 2 dager før fristen sluttet at jeg endelig ble ferdig. Det er normalt å føle seg stresset og rastløs om du har noen skjemaer som enda  ikke er fylt ut, men om dere er ute i god tid og gjør alt så fort som mulig, skal alt gå fint! :) 

 

Til slutt må da disse dokumentene skannes inn på pc-en som pdf. fil!! Om dere ikke vet hva skanning er eller hvordan det gjøres søk på Google. og om du hadde flere ark som tilhørte samme dokkument, måtte disse pdf.filen "merges" sammen til en fil! Dette gjorde jeg ved å søke "pdf merge online free". Når de var klare og du visste at de var i samme pdf fil. kunne det lastes opp til file flow.

Når ma endelig er ferdig med alle dokumentene, finnes det ikke en bedre følelse i verden.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

utvekslingkina

utvekslingkina

17, Oslo

Hanna, 17 år fra Oslo og som kommer til å ta utvekslingsår 2016-2017 med YFU. Denne bloggen er for de hjemme og andre mennesker som vurderer utveksling.

Kategorier

Arkiv

hits