Velkommen til Kina bloggen peepz!

Hei!

Dette er bloggens første innlegg, skrevet kl 01.35 am og jeg har enda ikke planer om å legge meg. Jeg skriver dette innlegget fordi jeg fikk en åpenbaring i løpet av kvelden, som var å blogge og legge ut bilde/videoer av året jeg kommer til å ha i Kina 2016-2017. Jeg mener, er ikke dette det alle utvekslingselever gjør? Så slipper de å fortelle sin fantastisk bra/dårlig reise 500 ganger. Mhm, jeg tipper jeg kanskje ikke hadde lagd en blogg om det hadde vært USA eller UK jeg hadde dratt til, siden det finnes over 100 slike blogger på alle mulige språk og ingen vil vel høre de historiene, med mindre det er familie. Men siden jeg da skal ta fly i ca 9 timer med 3 andre, gud vet hvem (og Malin), til en helt annen kultur og verdensdel, tenkte jeg at det kanskje kan være litt innterresant for NOEN av dere, but idk. Det finnes jo såklart et parr blogger der ute som handler om kina (men alle er enten lagd i 2004 eller er skrevet av universitetstudenter og det finnes egentlig ingen blogger som er av highschoollivet i dagens Kina. Om du gjør grundig research kan sikker kanskje finne videoer over 360p på youtube om hvordan livet er i midtens rike, men da jeg selv prøvde var det ikke akkuratt bare en link jeg måtte inn på, for å finne noe som kanskje ville hjelpe meg før avreise. Så jeg håper denne bloggen kan være en god kilde for den yngre generasjonen som vil til Kina, men det forundrer meg ikke om mamma og pappa er de eneste som leser bloggen haha. 

Men så kommer sprøsmålet, hva kommer jeg til å legge ut? Ehm såklart om Kina, men siden Kina har en litt strenger policy enn Norge bør jeg vel ikke ytre meg altfor mye. For nybegynner kan jeg vel begynne med å si at Kina har blokkert ekstremt VIKTIGE sosiale medier som ALLE unge bruker, dette inkluderer Facebook, Snapchat, Instagram osv. Men egentlig er ikke dette viktig (bortsett fra snapchat streak da... Den er egentlig litt kjip), for jeg er jo ikke der for å chatte med folk i Norge om 6eren eller 2eren de fikk i matte, eller at mamma tok 10 flere telefoner på jobb enn det hun pleier, eller at pappa trenger hjelp med å sende eposter når han kan bruke Google, eller at søster skal fortelle om hvor tomt huset kommer til å bli uten meg. For jeg er jo i kina for å bli multimilliardær ;)

Et annet tema som må diskuteres er vel skrivemåten min. Jeg kunne, om jeg hadde ønsket, skrevet en mer skriftelig og strukturert artikkel-lignende blogg, men det tar jo bort noe av morroa og jeg ønsker egentlig og bruke bloggen min til å kommunisere med dere på min egen måte. Min måte er vel i større grad mer muntelig enn det min norsklærer ville ha likt, og mamma, men hvem bryr seg ahahah.  


Sjekk hva jeg fant, dette er innbyggertallet i Oslo joo. 

Så det var introen til bloggen min, håper ikke 522 ord skremmer dere :)

 

Én kommentar

Loffe

31.07.2016 kl.23:24

Heftig

Skriv en ny kommentar

utvekslingkina

utvekslingkina

17, Oslo

Hanna, 17 år fra Oslo og som kommer til å ta utvekslingsår 2016-2017 med YFU. Denne bloggen er for de hjemme og andre mennesker som vurderer utveksling.

Kategorier

Arkiv

hits